Wie ben ik?

Ik ben Cindy Billen (°1973) en woon samen met Jurgen en onze 2 dochters.

Opleiding

In juni 1997 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven en in 2003 heb ik de opleiding tot systeemtherapeut afgerond aan het Centrum voor de Studie van het Gezin in Gent.

Daarnaast volgde ik nog meerdere kortdurende opleidingen waaronder ‘Kinderen uit de knel’, een groepstherapeutisch aanbod voor gezinnen in vechtscheiding.


Zie ook artikel Radio 2 – 2 jaar kinderen uit de knel

Werkervaring

Mijn 22-jarige werkervaring speelt zich volledig af in de ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Mijn eerste stappen in het werkveld mocht ik zetten in het volwassenteam van de VGGZ te Hasselt (nu Zorggroep Zin), vervangingscontract van juli tot september 1997.

Vanaf september 1997 tot 2002 heb ik als ambulante drughulpverlener gewerkt voor CAD Limburg (nu Zorggroep Zin). Hier werkte ik haast uitsluitend met volwassenen.

Vanaf 1998 tot op heden ben ik werkzaam als psychologe in het kinderteam van CGG/Litp, hier werk ik therapeutisch met kinderen, jongeren en hun gezinnen.

Nu is het voor mij ‘het geschikte moment’ = ‘Kairos’, om mijn job als psychologe in het CGG te combineren met een privépraktijk.

Ik ben erkend door de psychologencommissie (nummer 732117476) en door de FOD Volksgezondheid (visumnummer Klinisch psycholoog: 287498). Ik ben lid van VVKP/BFP/EFPA en van BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling).

Links

Vind-een-psycholoog.be – Cindy Billen

Linkedin.com – Cindy Billen